Personalförsäkring

Som företagare och arbetsgivare har ansvarar man till viss del för personalens välbefinnande. Detta ansvar kan man axla på flera olika vis. Ett sätt kan vara att erbjuda friskvårdsbidrag till medarbetarna, så att de kan få en aktiv och meningsfull fritid samtidigt som det psykiska och fysiska välbefinnandet stimuleras.

En annan viktig del är att erbjuda olika typer av personalförsäkring till anställda, det borgar för långsiktig trygghet i vardagen. Några vanliga grundläggande personalförsäkringar är Olycksfallsförsäkring, Sjukförsäkring, Pensionsförsäkring och Livförsäkring.

Företag bundna av kollektivavtal

Vissa företag och verksamheter inom branscher är bundna av kollektivavtal. Knuten till ett sådant avtal kan du vara genom att du är medlem i en arbetsgivarorganisation eller om företaget har slutit ett enskilt kollektivavtal med fackliga organisationer. Uppgörelsen innebär att att arbetsgivaren åtar sig ansvaret att teckna försäkring och betala in tjänstepension till de anställda. Kollektivavtalens giltighet sträcker sig i regel över ett antal år och sluts efter förhandlingar mellan arbetsgivarsidan och fackförbunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *